Noen av dere har sikkert fått med seg at jeg er en veldig musikkinteressert jente, og derfor tenkte jeg at jeg skulle dele litt med andre musikkinteresserte sjeler.

Dagens musikktips har jeg hentet fra min egen landsdel, nærmere bestemt Mo i Rana i Nordland. Bandet heter Ghost:Dog og består av 5 dyktige gutter.

 

Ivan Magnussen; Vokal

Rune Didriksen; Gitar

Christian Lorentsen; Gitar

Ståle Staurset; Bass

Adam Strange; Trommer

 

Bandet spiller hektende britpop i sporene etter The Smiths og Lightning Seeds for å nevne noen av de mange 80-tallbands i samme sjanger. Magnussens vokal er eksepsjonell og sammen med godt produserte låter må Ghost:Dog sies å være en sjeldent bra norsk vare.

 

Bandet har holdt det gående noen år, men det var først i 2006 de gjorde sine første liveshows som oppvarming for Madrugada på deres norgesturnè. Dette gikk ikke upåaktet hen og bandet har siden da gjestet Zoom, By:Larm i tillegg til en rekke festivaler i inn- og utland.

 

Bandet skriver litterært sterke låter om fremmedgjøring og kampen for å finne veien i en iskald, effektiv verden. Låtene leveres med en melodiøs og ekte nærhet.

 

I 2008 bidro Ghost:Dog med låten ”LearningCurves” til tidligere Oscarvinner Caroline Links siste film ”Im Winter ein Jahr”.

 

2008 var også året da Ghost:Dog bestemte seg for å gjennomføre innspillingen av sitt debutalbum ”First book of Samuel”. Jakten på rett produsent og rett studio startet og det naturlige førstevalget falt på John Cornfield og Sawmills studio i Cornwall, England. Cornfield har produsert album til bla Muse, Supergrass, Razorlight og Robert Plant.

 

09.02.09 ga Ghost:Dog ut sin første single ”Grand Idea” digitalt, gjennom EMI music Norway. Låta fikk gode kritikker og har vært innom VG lista med 13. plass som beste plassering.

 

Fengende rytmer, et snev av melankoli, massiv gitarlyd og vokalistens særegne stemme er festet til tape, og jeg gleder meg til skiva slippes i midten av 2009!

 

“…Wow! I could say Muse. I could say Mew. I could say Placebo. I will not. Because it wouldn´t do this magnificent band from Mo i Rana justice….” (ByLarm; Pål Vikesland)

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende